Connect with us

KAKANJ

Upriličen prijem za novu grupu pripravnika čije stručno osposobljavanje finansira Općina Kakanj

Načelnik Općine Kakanj Mirnes Bajtarević danas je u sali Općinskog vijeća upriličio svečani prijem za sve kandidate koji će u narednih godinu dana, na osnovu javnog poziva Općine Kakanj, obaviti pripravnički rad.

Podsjetimo, na prijedlog načelnika Bajtarevića na nedavno održanoj sjednici Općinskog vijeća Kakanj usvojeno je novih 35.000 KM u pomenutu svrhu čime je omogućeno da svi kandidati koji su se prijavili i koji ispunjavaju uslove iz javnog poziva budu angažirani.

Općina Kakanj će poslodavcu koji je primio pripravnika ili angažovao lice na stručno osposobljavanje, mjesečno isplaćivati bruto iznos od 500,00 KM, u periodu od najviše 12 mjeseci, a od toga će se pripravniku ili angažovanom licu na stručnom osposobljavanju bez zasnivanja radnog odnosa isplaćivati u neto iznosu mjesečno najmanje 400,00 KM.

Radi se o angažiranju lica sa završenim VII stepenom stručne spreme ili visokog obrazovanja Bolonjskog sistema studiranja sa najmanje 180 ECTS, radi stručnog osposobljavanja bez zasnivanja radnog odnosa.

Press Općine Kakanj

Continue Reading