Connect with us

ZE-DO KANTON

Uspješno realizovana akcija „Jedan student, jedan osmijeh“

Studenti iz Studentskog centra Zenica uspješno su realizovali akciju „Jedan student, jedan osmijeh“ u ustanovi „Dom-porodica“ Zenica i obradovali više od 50 mališana ove ustanove novogodišnjim paketićima.

„Potrudili smo se da mališanima približimo toplinu praznika, te da uz druženje sa studentima stvorimo posebnu, čarobnu, prazničnu atmosferu u domu u Zenici. Akcija „Jedan student, jedan osmijeh“ je naš način poklanjanja pažnje djeci koja iz različitih razloga nisu u svojim domovima, sa svojim porodicama. Studenti su od svojih džeparaca izdvojili sredstva kako bi obradovali djecu iz ustanove, što je djeci još više izmamilo osmijeh na lice.“, izjavio je Resul Čehajić, predsjednik Asocijacije studenata Studentskog centra Zenica.

Asocijacija studenata Studenskog centra Zenica ima za cilj poboljšanje života studenata prvenstveno u Studentskom centru, kao i na Univerzitetu u Zenici. Ovo je treća humanitarna akcija koju studenti iz Studentskog centra Zenica realizuju. U mjesecu decembru ove godine su organizovali akciju dobrovoljnog darivanja krvi u saradnji sa Transfuzijskim centrom Kantonalne bolnice Zenica, kao i akciju prikupljanja odjeće kojom su obradovali migrante jednog od migrantskih centara u BiH.

„Ovom, kao i sličnim humanitarnim akcijama, želimo podstaći i ostale studente sa organizacionih jedinica Univerziteta u Zenici da se što više društveno angažuju u zajednici.“ kazao je Karalić Emin, član UO Asocijacije studenata Studentskog centra Zenica.

Ovoj akciji pridružio se i jedan od najuspješnijih bosanskohercegovačkih sportista, Mesud Pezer.

” U ime kolektiva i djece JU “Dom- Porodica” Zenica željela bih se posebno zahvaliti studentima Studentskog centra Zenica koji su nas posjetili i podijelili djeci paketiće, te na taj način izmamili osmijeh na njihovim licima. Zajedno smo se smijali, družili, proveli kvalitetno vrijeme i na taj način stvorili uspomene koje ćemo dugo pamtiti kako mi uposlenici tako i djeca.”  izjavila je odgajateljica Nedžma Stabančić.

ntvic.ba

Continue Reading