Connect with us

ZE-DO KANTON

Vijesti 122 za 18.01.2023. godine

19.01.2023.
ntvic.ba

JAVNI RED I MIR

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u šest slučajeva.

U navedenim događajima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET
Zenica

Dana 18.01. 2023. godine u 20,00 sati, u ulici Ričice, prilikom pregleda lica K.V. (1996.) iz Novog Grada, pronađeno je jedno pakovanje sa sadržajem praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “Speed”. Lice lišeno slobode te je zavedena kriminalistička obrada, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

Dana 18.01.2023. godine, u 22,20 sati, u ulici Bulevar Ezhera Eze Arnautovića, prilikom pregleda lica N.R. (1994.) iz Zenice, pronađena su tri pakovanja sa sadržajem biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “Marihuana”. Lice lišeno slobode te je zavedena kriminalistička obrada, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

Dana 18.01.2023. godine, u 11,30 sati, u Tržnom centru “Shopping City” iz Trgovačke radnje “Retro Denim” izvršeno je krivično djelo “Krađa” tri kožne jakne od strane lica O.J. (1988.) iz Zenice. Lice lišeno slobode te je zavedena kriminalistička obrada, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

Visoko

Dana 18.01.2023. godine u 15,55 sati, dežurnoj službi Policijske stanice Visoko, prijavljeno je izvršenje krivičnog djela “Krađa”. Ovom prilikom je, sa dva vagona na Željezničkoj stanici Dobrinje, otuđena određena količina otpadnog željeza, vlasništvo firme “Cibos” doo Ilijaš. Izvršen uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Visoko, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

Kakanj

Dana 18.01.2023. godine, u 12,00 sati, dežurnoj službi Policijske stanice Kakanj, prijavljeno je izvršenje krivičnog djela “Teška krađa”. Ovom prilikom je u ulici Željeznička, iz kuće vlasništvo B.D. iz Kaknja, otuđena određena količina zlatnog nakita i bakarnog posuđa. Izvršen uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Kakanj, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

Dana 18.01.2023. godine, u 16,00 sati, u mjestu Bilješevo, policijski službenici su zaustavili i kontrolisali teretno motorno vozilo marke “Mercedes”, kojim je upravljalo lice P.A. (1963.) iz Kaknja. Kontrolom je utvrđeno da prevozi ugalj za koji nije posjedovao urednu dokumentaciju. Navedeno vozilo sa ugljem je dopraćeno do pogona Rudnika mrkog uglja, Separacija Kakanj gdje je izvršeno vaganje te je utvrđeno da se radi o količini 3.900 kilograma, nakon čega je ugalj predat uposlenicima RMU Kakanj. Rad na dokumentovanju krivičnog djela “Krađa” nastavili su istražitelji Policijske stanice Kakanj, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

Tešanj

Dana 18.01.2023. godine, oko 10,50 sati, dežurnoj službi Policijske stanice Tešanj je prijavljeno izvršenje krivičnog djela “Krađa” koje se dogodilo u mjestu Jelah, gdje je iz Šoping centra, iz kutije za dobrovoljne priloge Dobrotvornog društva “Merhamet”, otuđen određeni iznos novca. Izvršen uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Tešanj, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

Dana 18.01.2023. godine, u 11,50 sati, dežurnoj službi Policijske stanice Tešanj, prijavljeno je izvršenje krivičnog djela “Nasilničko ponašanje” i “Oduzimanje tuđe pokretnine” koje se dogodilo u mjestu Medakovo, od strane lica Š.H. (1982.) iz Tešnja prema oštećenoj H.A. iz Tešnja. Ovom prilikom, oštećena je zadobila lakše tjelesne povrede nakon čega joj je osumnjičeni oduzeo mobilni telefon i ličnu kartu. Lice Š.H. je lišen slobode te je prilikom pregleda pronađeno jedno pakovanje sa sadržajem praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “Speed”. Rad na dokumentovanju prijavljenih krivičnih djela su nastavili istražitelji Policijske stanice Tešanj, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području Zeničko-dobojskog kantona dogodile su se četiri saobraćajne nezgode u kojima nije bilo povrijeđenih lica dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

Continue Reading