Connect with us

ZE-DO KANTON

Vijesti 122 za 29.05.2022. godine

30.12.2022.
ntvic.ba

JAVNI RED I MIR

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u sedam slučajeva.

U navedenim događajima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET
Zenica

Dana 29.12.2022.godine, u 20,35 sati, u mjestu Banlozi, od strane lica B.A. (1986.) iz Zenice, izvršeno je krivično djelo “Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga” kod kojeg je prilikom pregleda pronađen jedan upakovani sadržaj praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “Speed” i jedna kutija sa sadržajem biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “Marihuana”. Osumnjičeni je lišen slobode te je zavedena kriminalistička obrada, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

Dana 29.12.2022.godine, u 02,00 sati, u ulici Hadžije Mazića put, od strane lica H.H. (2000.) iz Zenice, izvršeno je krivično djelo “Teška krađa” u kuću koja je u izgradnji, vlasništvo B.A. iz Zenice. Tom prilikom je pričinjena materijalna šteta te nije bilo otuđenja predmeta. Osumnjičeni je lišen slobode te je zavedena kriminalistička obrada, dok su uviđaj izvršili istražitelji Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

Dana 29.12.2022.godine, u vremenskom periodu od 16,30 do 19,35 sati, u ulici Bistua Nuova, izvršeno je krivično djelo “Teška krađa” u kuću vlasništvo K.M. iz Zenice. Tom prilikom je otuđen određeni iznos novca i jedan sportski dres. Izvršen uviđaj od strane istražitelja Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

Kakanj

Dana 29.12.2022.godine, u 17,00 sati, na lokalnom putu u blizini naplatnih mjesta auto puta A1 u Kaknju, od strane lica T.M. (1989.) iz Kaknja, izvršeno je krivično djelo “Oštećenje tuđe stvari” na način da je, upotrebom fizičke snage i podesnog predmeta, oštetio parkirano putničko motorno vozilo marke “VW-Polo”, vlasništvo F.A. (1996.) iz Kaknja. Osumnjičeni je lišen slobode te je zavedena kriminalistička obrada, dok su uviđaj izvršili istražitelji Policijske stanice Kakanj, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

Maglaj

Dana 29.12.2022.godine, u 03,45 sati, u mjestu Moševac, od strane lica V.R. (1946.) iz Maglaja, izvršeno je krivično djelo “Izazivanje opće opasnosti” na način da je prinošenjem otvorenog plamena, zapalio plast sijena koji se nalazilo u neposrednoj blizini kuće i pomoćnih objekata oštećenog lica, M.E. iz Maglaja. Osumnjičeni je lišen slobode te je zavedena kriminalistička obrada, dok su uviđaj izvršili istražitelji Policijske stanice Maglaj, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

Doboj Jug

Dana 29.12.2022.godine, u 12,10 sati, u ulici Breza, u mjestu Matuzići, od strane lica M.M. (1983.) iz Doboja, izvršeno je krivično djelo “Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga”. Prilikom kontrole i pregleda putničkog motornog vozila marke “Dacia”, u kojem se na mjestu suvozača nalazio osumnjičeni, kod istog je pronađen sadržaj praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu “Speed”. Osumnjičeni je lišen slobode te je zavedena kriminalistička obrada, dok su uviđaj izvršili istražitelji Policijske stanice Doboj Jug, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

Žepče

U toku noći 28/29.12.2022.godine, u mjestu Gornja Golubinja, izvršeno je krivično djelo “Teška krađa” u kuću vlasništvo C.M. iz Žepča. Ovom prilikom je otuđena lovačka puška, karabin marke “Sako 85”. Rad na dokumentovanju krivičnog djela su nastavili istražitelji Policijske stanice Žepče, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA
Zenica

Dana 29.12.2022.godine, u 15,15 sati, u mjestu Lokvine, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj je učestvovalo putničko motorno vozilo marke “Seat”, kojim je upravljala Z.A. iz Zenice i pješak-malodobno lice, iz Zenice, koji je tom prilikom zadobio teške tjelesne povrede konstatovane u Kantonalnoj bolnici Zenica. Izvršen uviđaj od strane policijskih službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

Na području Zeničko-dobojskog kantona dogodilo se još dvanaest saobraćajnih nezgoda u kojima su dva lica zadobila lakše tjelesne povrede dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

Continue Reading