Connect with us

SPORT

Završen malonogometni Novogodišnji turnir “Kakanj 2021”

U organizaciji JU KSC Kakanj održan je tradicionalni  Novogodišnji turnir u malom nogometu „Kakanj 2021“. Nakon odigranih utakmica posljednje takmičarske noći turnira prvo mjesto osvojila je ekipa “Sajmir Tihović” iz Vogošće, drugo mjesto pripalo je ekipi MNK “Samirče” iz Visokog, dok su treće mjesto osvojili “Galaktikosi” iz Kaknja.

Na petom po redu Novogodišnjem malonogometnom turniru Kakanj 2021. učestvovalo je 18 ekipa iz sedam bh. gradova. U proteklih šest dana kakanjska publika imala je priliku uživati u odličnim utakmicama. Kako ističu iz Javne ustanove kulturno sportski centar Kakanj, ovo je jedan od najkvalitetnijih dosadašnjih novogodišnjih turnira.

“U prilog tome govori činjenica da je veliki broj igrača koji nastupaju za reprezentaciju Bosne i Hercegovine učestvovao na ovom turniru. To nas raduje i nadam se da ćemo u narednom periodu ovaj turnir podići na još veći nivo”, istakao je Marin Mijač šef Odjela za sportske djelatnosti JU KSC Kakanj.

Marin Mijač

Obzirom da su pripreme za organizaciju novogodišnjeg turnira trajale dva mjeseca, organizatori su imali pune ruke posla. Međutim, to im nije predstavljalo naročit problem jer su se i sami uživali u ovom događaju, koji nije održan prošle godine zbog pandemije korona virusa.

“Nakon pauze koju smo imali iz opravdanih razloga, jako nam je drago da smo ponovo otvorili vrata Javne ustanove i sportske dvorane kada je u pitanju novogodišnji turnir”,  kazao je Mirza Mušija direktor JU KSC Kakanj.

Mirza Mušija

Kada je riječ o rezultatima i samoj završnici turnira u polufinale su se plasirale  četiri ekipe i to “Galaktikosi”, “Samirče”, “Sajmir Tihović” i “Ugarak product”.

U prvom polufinalu ekipa  “Samirče” pobijedila je “Galaktikose” 3:0.

U drugom polufinalu ekipa “Sajmir Tihović” savladala je “Ugarak product” sa 5:0.

Finalna utakmica odigrana je između malonogometnih klubova “Samirče” i “Sajmir Tihović”. Na kraju je trijumfovala ekipa “Sajmir Tihović”  rezultatom 10:4.

“Turnir je jako dobro organizovan. Mi smo pokazali da smo najbolji i zasluženo smo osvojili prvo mjesto”, naglasio je Bajro Spahić igrač ekipe “Sajmir Tihović“.

Bajro Spahić

U utakmici za treće mjesto ekipa “Galaktikosa” pobijedila “Ugarak product” sa 1:0.

Po završetku turnira dodijeljene su  vrijedne novčane nagrade za prvo, drugo i treće mjesto. Za najboljeg igrača  turnira proglašen je Nedžad Hodžić iz ekipe “Sajmir Tihović”.

ntvic.ba

Continue Reading