Connect with us

KAKANJ

Završena tradicionalna akcija Kilometar života za kupovinu udžbenika za socijalno ugrožene osnovce u Kaknju. Akciju podržalo preko 500 osoba, prikupljeno 12.000 KM.

Uspiješno je završena, sad već tradicionalna, četvrta po redu, Humanitarna akcija za kupovinu udžbenika za socijalno ugrožene osnovce u Kaknju, koju su ove godine zajedno organizovali neformalna grupa rekreativaca trkača Kilometar života i Brdsko-biciklistički klub Extreme iz Kaknja. Prikupljeno je preko 12.000 KM, koje su već usmjerene za kupovinu udžbenika.

Iza članova Neformalne grupe rekreaticava Kilometar života brojne su istrčane utrke i brojni su kilometri prodati u humanitarne svrhe. Sada je već postalo tradicionalno da uoči početka svake školske godine članovi ove grupe organizuju humanitarne akcije za prikupljanje sredstava za kupovinu udžbenika za socijalno ugrožene kategorije naših osnovaca.

Da je zaista riječ o hvale vrijednoj akciji govori podatak da je ove godine prikupljeno 12.438 KM, te je za taj iznos naručeno preko 1200 užbenika i radnih sveski, a koje će tokom ove sedmice biti dostavljene kakanjskim osnovnim školama.

Akciju je ove godine podržalo preko 500 osoba, 23 Privredna subjekta, 11 sportskih kolektiva, te tri udruženja.

U protekle četiri godine članovi Neformalne grupe rekreativaca Kilometar života prikupili su preko 23.600 KM, koje su u cijelosti donirane za podršku obrazovanju socijalno ugroženih mališana. I kako poručuju iz grupe Kilometar života, tu nije kraj, pred njima su novi kilometri i nove humanitarne akcije.

ntvic