Connect with us

ZE-DO KANTON

ZDK: PENZIONERI NAJAVLJUJU PROTESTE

Penzioneri sa područja ZDK 30. novembra u Zenici izlaze na proteste. Na današnjem proširenom sastanku Upravnog odbora Saveza udruženja penzionera ZDK, odlučeno je da penzioneri ovog kantona organizuju mirne proteste, shodno ranijoj odluci Skupštine penzionera, kojom su najavljeni protesti ukoliko ne dođe do povećanja penzija.

Upravni odbor Saveza udruženja penzionera ZDK na današnjem sastanku kojem su prisustvovali i predsjednici Udruženja penzionera sa područja ZDK jednoglasno su odlučili da će 30. novembra održati jednosatne mirne proteste u Zenici. Glavni razlozi njihovog okupljanja su povećanje penzija i nezadovoljstvo odnosa vlasti prema ovoj populaciji.

Kao i sva ostala udruženja i Udruženje penzionera/umirovljenika Općine Kakanj podržat će najavjenje proteste. Članovi će o detaljima organizacije i odlaska na proteste biti blagovremeno obaviješteni.

Obzirom da je Skupština penzionera već ranije najavljivala proteste sa glavnim zahtjevom povećanja penzija i da im taj zahtjev nije ispunjen do njihovog ultimativnog roka koji je bio 25.oktobar penzioneri će proteste zakazali za kraj novembra.

ntvic.ba

Continue Reading