Connect with us

SERVISNE INFORMACIJE

Danas u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme

23.02.2023.
ntvic.ba

Danas u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Od poslijepodnevnih sati prema kraju dana prolazna slaba kiša sa juga će preći preko većeg dijela zemlje. Vjetar slab većinom južnog i jugozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka između 10 i 16°C.

Vrijeme u naredna tri dana:

U petak, 24.02.2023., oblačno u Hercegovini, zapadu i jugozapadu Bosne gdje lokalno može pasti malo kiše. U većem dijelu Bosne djelomično vedro. Vjetar umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 1 i 6°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 10 i 16°C.

U subotu, 25.02.2023., u Bosni i Hercegovini oblačno sa kišom. Padom temperature zraka tokom noći na nedjelju u Bosni će kiša prelaziti u snijeg ili susnježicu. Vjetar umjerene jačine, sa jakim udarima, južnog i jugozapadnog smjera. U večernjim satima vjetar u Bosni mijenja smjer na sjever. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 9°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 10 i 15°C.

U nedjelju, 26.02.2023., u Bosni i Hercegovini oblačno. U Bosni sa susnježicom ili snijegom, u nizinama će padati i kiša. U Hercegovini kiša. Vjetar u Bosni umjerene jačine sjevernog smjera. U Hercegovini jugo, prije podne sa jakim udarima. Temperatura zraka većinom između 1 i 7°C, na jugu zemlje od 9 do 14°C.

Continue Reading