Connect with us

KAKANJ

Sekcija mladih Crvenog križa općine Kakanj vrši upis novih članova

27.09.2024.
ntvic.ba (A.T.)

Aktivizam mladih u bh društvu je od izuzetnog značaja za razvoj šire društvene zajednice. Sekcija mladih Crvenog križa općine Kakanj vrši upis novih članova, volontera. Upis se vrši subotom i nedjeljom na sastancima sekcije, koja trenutno broji oko 40 članova.

Sekcija mladih Crvenog križa općine Kakanj, svake godine vrši upis novih članova, volontera. Iz sekcije ovim putem pozivaju mlade uzrasta od 15 godina da im se pridruže, kako bi naučili nešto novo, te učestvovali u realizaciji različitih aktivnosti.

-Trenutno vršimo upis novih volontera tj. srednjoškolaca od prvog razreda pa nadalje. Upis vršimo tokom cijele godine, ali fokusirani smo najviše na početak školske godine, jer tada najviše srednjoškolaca dolazi u prve razrede srednje škole. Trenutno planiramo sa novim članovima koji se pridruže da odradimo predavanja iz prve pomoći i da ih naučimo da pomognu sebi a i ostalim, izjavio je za NTV IC Abedin Škulj, predsjednik Sekcije mladih Crvenog križa Kakanj.

Sekcija mladih kakanjskog Crvenog križa učestvuje u većini aktivnosti koje organizuje Crveni križ, trenutno broji oko 40 članova, koji imaju priliku sticati različita znanja i iskustva, te provoditi slobodno vrijeme u ugodnom druženju.

-Pored raznoraznih akcija koje imamo, također imamo i sekciju prve pomoći gdje vršimo edukacije, kako naših članova, tako i šire. Posebno mi je zanimljiva prva pomoć, to je nešto što me zanima i također sudila sam na Općinskom takmičenju iz prve pomoći, naglasila je za NTV IC Iman Šehagić, članica Sekcije mladih Crvenog križa Kakanj.

Pored učešća u takmičenjima i edukacijama iz prve pomoći, mladi Crvenog križa učestvuju i u realizaciji humanitarnih akcija za socijalno ugrožene kategorije društva. Kako ističe Sanin Smolo, za samo godinu dana koliko je član sekcije, mnogo toga je naučio.

-Naučio sam komunicirat s ljudima, a od aktivnosti izdvojio bih kamp Federalnog Crvenog križa na Boraačkom jezeru ove godine. Stvarno fin doživljaj i svima bih preporučio da se učlane u Crveni križ, istakao je za NTV IC Sanin Smolo, član Sekcije mladih Crvenog križa Kakanj.

Mladi Crvenog križa Kakanj svoje djelovanje zasnivaju na principima Crvenog križa i pripadajućim vrijednostima, te na ličnom i društvenom nivou nastoje unaprijediti kvalitet života u lokalnoj zajednici.

Continue Reading