Connect with us

KAKANJ

Nermin Hrustemović i Sabaheta Omerović proglašeni najbolji sportistima općine Kakanj za 2023. godinu

27.02.2024. godine
ntvic.ba (A. T.)
Foto: Mirsad Mujagić

Sinoć je u Kaknju upriličena manifestacija izbor najboljih sportista i sportskih organizacija općine Kakanj za 2023. godinu. Za najboljeg sportistu općine Kakanj za prošlu godinu, proglašen je Nermin Hrustemović, član Kuglaškog kluba Rudar Kakanj, dok je za najbolju sportistkinju proglašena Sabaheta Omerović, članica Ženskog odbojkaškog kluba Kakanj.

Manifestacija je održana u organizaciji Sportskog Saveza, a pod pokroviteljstvom Općine Kakanj.

Na manifestaciji izbor najboljih sportista i sportskih organizacija općine Kakanj za 2023 godinu, Sportski savez proglasio je najbolje pojedince, kao i najbolje sportske ekipe i trenere za proteklu godinu.

Dodijeljena su i priznanja mladim nadama kakanjskog sporta, te specijalna priznanja za doprinos razvoju sporta.

Za najboljeg sportistu u prošloj godinu, proglašen je Nermin Hrustemović, član Kuglaškog kluba Rudar Kakanj. Hrustemović je u 2023. godini osvojio titulu pojedinačnog prvaka Federacije Bosne i Hercegovine, a potom i prvaka Bosne i Hercegovine.

– Prije svega, zaista bih se zahvalio stručnom žiriju, koji je izabrao baš mene za sportistu godine općine Kakanj. Zaista je velika čast ponijeti titulu najboljeg u gradu šampiona pogotovo. Zahvalio bih se i Kuglaškom klubu Rudar Kakanj, istakao je za NTV IC Nermin Hrustemović, najbolji sportista općine Kakanj za 2023. godinu

Continue Reading