Connect with us

SERVISNE INFORMACIJE

Pojačan intenzitet saobraćaja na većini graničnih prelaza

08.08.2024.
ntvic.ba

Usljed sezone godišnjih odmora koja je u punom jeku svakodnevno se bilježe duge kolone vozila prema jugu Bosne i Hercegovine, kao i pojačan intenzitet saobraćaja na većini graničnih prelaza, kao i u blizini gradskih centara.

Kako navode iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BIHAMK) pojačan promet vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine bilježi se na graničnim prelazima: Izačić, Velika Kladuša i Doljani. Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Zbog sanacionih radova na dionicama magistralnih puteva Vitez – Travnik i Brčko – Cerik izmijenjen je režim saobraćaja. Zbog izrazito frekventne dionice, na mjestu radova formiraju se duže kolone vozila u oba smjera, pa vozače molimo za strpljenje i razumijevanje.

Na magistralnom putu Rogatica – Ustiprača, zbog oštećenja mosta, vozila do 30 tona saobraćaju jednom trakom, dok je za vozila preko 30 tona saobraćaj obustavljen.

Sanacioni radovi aktuelni su na magistralnim putevima: Kladanj – Vlasenica, Prozor – Gornji Vakuf/Uskoplje, Foča – Ustikolina, Dobro Polje – Miljevina, Bijeljina – Rača i Čevljanovići – Nišići.

Do kraja avgusta, za putnički saobraćaj otvoren je granični prelaz Krstac (na putu Gacko – Nikšić).

Zabranjen je saobraćaj za vozila preko 5 tona najveće dozvoljene mase na graničnom prelazu Karakaj (kod Zvornika). Teretna vozila preko 5 tona preusmjeravaju se na granične prelaze Bratunac ili Rača, dok autobusi mogu koristiti GP Šepak.

Continue Reading