Connect with us

KAKANJ

Općinski štab Civilne zaštite: Blizu smo proglašenja stanja elementarne nepogode

15.08.2024.
ntvic.ba (N.B.)

Nakon što je JP Vodokom Kaknj najavio mogućnost uvođenja redukcija u vodosnabdijevanju potrošača sa gradske vodovodne mreže, Općinski štab civilne zaštite Kakanj poziva na racionalno korištenje vode obzirom da duži vremenski period traje suša, da nisu zabilježene padavine i da svjedočimo ekstremno visokim temperaturama.

Zadužena je Služba civilne zaštite da intenzivno prati i prikuplja informacije u vezi hidrološkog stanja i stanja vodosnabdijevanja, a sve u cilju da se, ukoliko se nastavi alarmantno stanje, u slučaju potrebe proglasi i stanje elementarne nepogode.

-Angažovat ćemo inspekcijske službe i naše komunalne redare, te policiju ako vidimo da nenamjenski trošimo vodu, ići ćemo onda i fazu kažnjavanja. Ja se nadam da do toga neće doći te apelujem na građane da racionalno trošomo vodu. Ako se nastavi period bez padavina bit ćemo prinuđeni, kako su nam rekli iz JP Vodokom, da uvedemo redukcije. Pratit ćemo situaciju u narednih sedam dana na terenu, te ako vidimo da ni ove mjere nemaju efekta, vjerovatno ćemo ići sa drugim mjerama, odnosno redukcijom, izjavio je za NTV IC Kakanj načelnik Općine Kakanj.

Continue Reading