Connect with us

ZE-DO KANTON

Udruženje Pomozi.ba: Otvoren Restoran dobre volje u Zenici

16.09.2024.
ntvic.ba (A.K.)

U proteklom periodu Udruženje Pomozi.ba otvorilo je Restoran dobre volje u Zenici. U ugodnom restoranskom ambijentu socijalno ugroženo stanovništo urbanog i ruralnog područja grada ima priliku koristiti usluge resorana, kako lično na adresi tako i dostavom na kućnu adresu.

U novootvorenom restoranu Dobre volje svakodnevno se priprema 50 oborka za socijalno ugrožene stanovnike grada Zenica. Udruženje Pomozi.ba kontinuirano pruža pomoć i podršku ljudima u potrebi, onima kojima je topao obrok pripremljen u nekoj od kuhinja poput ove jedini način da prežive. Kako bi sačuvali njihovo dostojanstvo i pokazali empatiju iz Udruženja je istaknuto da im je od velike važnosti da njihovi korisnici ne osjećaju nelagodu što su prisiljeni doći po svoj obrok.

-Kada je u pitanju i ovaj restoran u Zenici i svi naši drugi restorani zaista smo se trudili i najbitniji nam je dignitet naših korisnika, dakle da oni dođu u jednom posve lijepom restoranskom ambijentu i konzumiraju svoj obrok. Nema stanja u redu, nema čekanja, tako da nam je u biti na kraju to nekako i najbitnije. Pored obroka uvijek im ubacimo i neki slatkiš, voće ili slično kako bi mogli zasladiti i zaista imamo jako pozitivne reakcije evo naših korisnika u Zenici. Svakodnevno dolaze novi korisnici, raspituju se i pitaju na koji način mogu postati korisnici restorana Dobre volje. Zahvaljujemo našim sugrađanima koji također svakodnevno donose donacije, prehrambene artikle i novčane donacije. Ovim putem im se zahvaljujemo obzirom da nam ta podrška jako mnogo znači kako bismo što većem broju ljudi koji su u potrebi donirali obrok, istakla je u izjavi za NTV IC Kakanj, Saliha Rokša portparolka Udruženja Pomozi.ba.

Osim što korisnici imaju priliku da svoj obrok pojedu u ugodnom i lijepom ambijentu, vrijedni tim koji tople i ukusne obroke svakodnevno priprema, dostavlja i na kućna vrata starih i iznemoglih građana.

-Ovom prilikom bih istakla da na nivou BIH i našeg projekta „Obrok za sve“ doniramo oko hiljadu obroka dnevno korisnicima koji su u stanju socijalne potrebe. Najčešće se radi o starim, iznemoglim sugrađanima i sugrađankama, neki od njih kao što sam već napomenula dolaze u restoran bilo u Zenici, Sarajevu, Bihaću ili Travniku. Onima koji to nisu u mogučnosti obroke nosimo na kućnu adresu, istakla je Rokša.

U kuhinjama humanitarne organizacije Pomozi.ba u sklopu projekta „Obrok za sve“ svaki dan se pripremi oko 1.000 obroka za socijalno ugrožene osobe koje najčešće žive na rubu egzistencije. Da bi projekti ovog humanitarnog Udruženja Pomozi.ba i dalje bili uspješni postoje različiti modeli kako ih podržati a sve s ciljem potpore onima koji se neumorno trude biti od pomoći ljudima u potrebi.

Continue Reading