Connect with us

KAKANJ

Vrijedna donacija za Merhamet Kakanj

18.10.2024.
ntvic.ba (A.K.)

HO Merhamet Norveška na čelu sa podpredsjednikom, Kakanjcem Zijadom Skoplajkovićem na račun OO Merhamet Kakanj uplatio je vrijednu donaciju u svrhu nabavke profesionalne peći- kiper tave. Ova donacija od velikog je značaja za pripremu obroka u Merhametovoj kuhinji u Kaknju.

Zijad Skopljaković je Kakanjac i humanitarac koji godinama živi u Noveškoj i koji nikada nije zaboravio svoj rodni grad. Godinama unazad vrijedno pomaže gdje god i koliko god može. Svoju podršku dao je brojnim projektima, kulturi, sportu, obrazovanju, humanizmu ali i pojedincima. Ovoga puta otišao je korak dalje i zajedno sa svojim prijateljima te predsjednikom HO Merhamet Norveška realizovao akciju prikupljanja finasijskih sredstava u svrhu nabavke profesionalne peći-kiper tave.

-Ja sam inače član Merhameta u Norveškoj i tu sam potpredsjednik i u razgovru sa sekretarom Merhameta došli smo do saznanja da je potrebna ta kiper tava i odlučili smo da pokrenemo akciju. U saradnji sa svim mojim prijateljima u Norveškoj i predsjednikom Merhameta došli smo na ideju da se to realizuje i Bogu hvala, uspjeli smo, istakao je u izjavi za NTV IC Kakanj, Zijad Skopljaković potpredsjednik HO Merhamet Norveška.

Iz MDD Merhamet istaknuto da je javnim kuhinjama poput ove potrebna kontinuirana pomoć i podrška obzirom da se svakodnevno u narodnim kuhinjama u BIH povećava broj korisnika. Nova peć značajno se unaprijediti i olakšati pripremu toplih obroka.

-Koristim priliku da se zahvalim svim donatorima Merhameta Norveške i ljudima koji su učestvovali u ovoj akciji, svakako da će ova kiper tava dobro doći našoj kuhinji u Kaknju. Imamo potrebu za obnavljanjem kako bi naši korisnici imali što kvalitetniju uslugu ali se trudimo da naši korisnici ne oskudjevaju ni u čemu i da ova kuhinja ne odskače od nekih restorana. Cilj nam je da imamo dostojanstven obrok za sve naše korisnike, istakako je Kenan Vrbanjac, predsj. MDD Merhamet.

-Ova će nam peć dobro doći i biti od koristi jer ćemo uspjeti da poboljšamo pripremu obroka, istakla je Šefika Osmanbegović, sekretar MDD OO Merhamet Kakanj.

Trenutno u kakanjski Merhamet po svoj obrok dolazi 180 korisnika. I ova donacija te podrška prijatelja Merhameta koja može poslužiti drugima za primjer značajno će olakšati će i unaprijediti rad ove kuhinje.

Continue Reading