Connect with us

SERVISNE INFORMACIJE

BIHAMK: Na putevima u Bosni i Hercegovini saobraća se po pretežno mokrom kolovozu

15.03.2023.
ntvic.ba

Na putevima u Bosni i Hercegovini saobraća se po pretežno mokrom kolovozu, zbog kiše u nižim, te mjestimično snijega u višim predjelima. Snijega na kolovozu ima na putevima Bugojno-Kupres-Šuica-Livno i Posušje-Jablanica (preko Blidinja). U pojedinim dijelovima naše zemlje upozoravamo i na jak vjetar, kao i na povećanu opasnost od odrona. Na dionicama Glamoč-Mlinište i Novi Travnik-Bugojno (Rostovo) magla i niska oblačnost znatno smanjuju vidljivost.

Zbog učestalih odrona izdvajamo puteve: Bugojno-Kupres, Rogatica-Ustiprača, Turbe-Karanovac, Bihać-Srbljani-Bosanska Krupa, Živinice-Kladanj-Olovo, Jajce-Banja Luka i Trnovo-Foča, kao i prevoje Makljen (Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje) i Rostovo (Novi Travnik-Bugojno).

Sporije zbog radova tokom dana saobraća se na magistralnom putu Jablanica-Mostar (kod restorana „Zdrava voda“), kao i na ulazu u Stolac (iz smjera Mostara), zatim na skretanju za Orahovicu na području Konjica, te na raskrsnici Gornja Kalesija-Sapna.

Na dionici regionalnog puta od mjesta Ravno prema magistralnom putu M-6 (Ljubinje-Trebinje) saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Napominjemo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno do 01.04. 

Continue Reading