Connect with us

SERVISNE INFORMACIJE

BIHAMK: Najavljen početak radova na dionici MP M-17 Žepče-Zenica, saobraćanje naizmjenično

14.03.2024.
ntvic.ba

Kolovoz je ovoga jutra pretežno suh i mjestimično vlažan, a skreće se pažnja na učestale odrone zemlje ili kamenja.

Izdvajaju se magistralni putevi: Bihać-Srbljani-Bosanska Krupa, Jajce-Banja Luka, Turbe-Karanovac, Novi Travnik-Bugojno, Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje, Kladanj-Živinice-Šićki Brod, Višegrad-Vardište, Foča-Gacko i Sarajevo-Foča-GP Hum. 

U toku su radovi na rušenju tunelske cijevi na dionici magistralnog puta Dobro Polje-Miljevina, zbog čega je saobraćaj na ovoj dionici obustavljen. Predviđeno je da radovi traju do kraja ovog mjeseca, a za to vrijeme putnička i teretna vozila do 20 tona koriste alternativni pravac Trnovo-Grebak-Ustikolina-Foča. Putnička vozila, kao i teretna vozila do 12 tona mogu koristiti i pravac Sarajevo- Rogatica- Ustiprača- Goražde-Foča.

Zbog oštećenja mosta na magistralnom putu Rogatica-Ustiprača vozila do 12 tona ukupne dozvoljene mase saobraćaju jednom trakom, dok je za vozila preko 12 tona saobraćaj obustavljen.

Za danas je najavljen početak radova na dionici magistralnog puta M-17 Žepče-Zenica, zbog čega će se svakodnevno u vremenu od 07.00 do 18.00 sati saobraćati naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Na dionici Ključ-Sanski Most zbog radova na mostu na ulazu u Sanski Most, kod Vodenog parka, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na obilaznicu.

U toku su radovi na ulazu u Neum (Stolac-Neum) zbog čega je saobraćaj obustavljen i preusmjeren na postojeću obilaznicu (Dubrovačka ulica).

Sanacioni radovi izvode se i na magistralnim putevima: Čevljanovići-Nišići, Grude-Vitina i Rača-Bijeljina, kao i na ulazu u Gradišku, a na mjestima izvođenja radova saobraća se usporeno, jednom trakom.

Na graničnim prijelazima promet putničkih vozila protiče uz kraća zadržavanja, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Continue Reading