Connect with us

SERVISNE INFORMACIJE

BIHAMK: Savjetuje se opreznija vožnja zbog kiše i slabog snijega

28.11.2023.
ntvic.ba

Na putevima u Bosni i Hercegovini saobraća se po mokrom ili vlažnom kolovozu zbog kiše koja je padala tokom noći ili još uvijek pada. Na pojedinim dionicama u višim predjelima mjestimično pada slab snijeg, koji se, za sada, ne zadržava na kolovozu. 

Na brojnim dionicama učestali su odroni, a izdvajamo puteve: Travnik-Banja Luka, Bihać-Srbljani-Bosanska Krupa, Mostar-Žitomislići-Doljani, Jajce-Crna Rijeka, Bugojno-Kupres i Sarajevo-Foča. Na magistralnim putevima Priluka-Glamoč i Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje vidljivost je smanjena zbog magle, dok na putu Bosanski Petrovac-Lanište-Ključ skrećemo pažnju na jak vjetar. Savjetujemo oprezniju vožnju, prilagođenu trenutnim uvjetima i stanju na putevima. Na put ne krećite bez zimske opreme, koja je i zakonski obavezna.

U toku je sanacija mosta Begića i Begovića (Jablanica-Mostar), zbog čega je saobraćaj na mostu regulisan semaforima, uz naizmjenično propuštanje vozila.

Zbog aktuelnih radova izdvajamo i magistralne puteve: Novi Travnik-Bugojno (Rostovo), Bilješevo-Lašva, Čevljanovići-Nišići i Ključ-Sanski Most (na ulazu u Sanski Most, kod Vodenog parka).

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja za putnička vozila. Zbog protesta u Hrvatskoj, preko graničnog prelaza Orašje-Županja ne mogu saobraćati autobusi i teretna vozila.
 

Continue Reading