Connect with us

SERVISNE INFORMACIJE

BIHAMK: Smanjena vidljivost zbog magle

04.03.2023.
ntvic.ba

Na putevima u Bosni i Hercegovini saobraća se po pretežno mokrom kolovozu, a upozoravamo na smanjenu vidljivost zbog magle, na pojedinim dionicama i do 50 metara. Izdvajamo puteve Priluka-Glamoč-Mlinište, Livno-Kazanci, Bihać-Bosanski Petrovac-Ključ i Bosanski Petrovac-Oštrelj-Drvar, kao i šire područje Sarajeva, Visokog, Bugojna, Mrkonjić Grada, Prijedora i Doboja.

Na pojedinim dionicama u višim predjelima ima raskvašenog snijega na kolovozu, ali ne utiče bitnije na odvijanje saobraćaja.

Učestali su i odroni na brojnim dionicama, a osim odrona može biti i granja, te srušenih stabala. Posebno izdvajamo magistralni put Srbljani–Bosanska Krupa gdje je dosta ugroženo bezbjedno saobraćanje, zbog čega je na ovom pravcu obustavljen saobraćaj. Vozači mogu koristiti alternativni pravac Srbljani-Cazin-Ljusina-Bosanska Krupa.

Sporije zbog radova tokom dana saobraća se na magistralnom putu Jablanica-Mostar (kod restorana „Zdrava voda“), kao i na ulazu u Stolac (iz smjera Mostara), te na skretanju za Orahovicu na području Konjica.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Continue Reading