Connect with us

SERVISNE INFORMACIJE

BIHAMK: U kotlinama i uz riječne tokove u jutarnjim satima smanjena vidljivost zbog magle

12.10.2023.
ntvic.ba

Zbog saobraćajne nezgode koja se dogodila tokom noći na magistralnom putu M-17 Žepče- Maglaj (u mjestu Komšići), saobraća se jednom trakom do završetka policijskog uvđaja. Vozače molimo za strpljenje i razumijevanje.

Do 20.10. zbog deminiranja terena, svakim radnim danom od 09 do 15 sati, dolazi do povremenih polusatnih obustava saobraćaja na magistralnom putu Sarajevo-Trnovo (naselje Krupac-Kupalište).

Zbog odžavanja vašara u Puračiću (M-4 Lukavac-Gračanica) naredna dva dana očekuju se kolone vozila kroz ovo mjesto. Molimo vozače da budu pažljivi i strpljivi.

Danas od 11 do 14 sati zbog neophodnih radova usporeno, jednom trakom, saobraćat će se na regionalnom putu Novi Šeher-Tešanj-Jelah, na lokaciji kod benzinske pumpe INA Tešanj.

Na magistralnom putu Semizovac-Olovo-Kladanj na nekoliko lokacija izvode se sanacioni radovi, pa se na tim lokacijama saobraća usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Sporije zbog radova tokom dana saobraća se i na magistralnim putevima: Modriča-Gradačac, Vitez-Nević Polje i Doboj-Rudanka-Johovac.

Na graničnim prelazima putnička vozila ne čekaju duže od 30 minuta.

Jutros se na putevima u Bosni i Hercegovini saobraća bez vanrednih ograničenja, uz umjerenu frekvenciju vozila. Nešto kasnije, tokom dana, očekujemo pojačanu frekvenciju saobraćaja na većini putnih pravaca. U kotlinama i uz riječne tokove u jutarnjim satima skrećemo pažnju na smanjenu vidljivost, zbog magle. Molimo vozače da voze maksimalno oprezno i da vožnju prilagode trenutnim uslovima na putu.

Continue Reading