Connect with us

SERVISNE INFORMACIJE

BIHAMK: Uz riječne tokove vidljivost smanjena zbog magle

23.08.2023.
ntvic.ba

Na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove vidljivost je u jutarnjim satima smanjena zbog magle. Za danas su najavljene visoke dnevne temperature, tako da savjetujemo putovanje u ranim jutarnjim ili večernjim satima. Ukoliko se ipak putuje tokom dana preporučujemo češće pauze, i oprezniju vožnju. Vozače teretnih vozila molimo da se nakratko isključe iz saobraćaja, kada iza sebe primjete dužu kolonu vozila, kako bi se izbjegla rizična preticanja.

Zbog izvođenja bojevog gađanja danas i sutra (23. i 24.08.) od 08 do 18 sati obustavlja se saobraćaj na putu Banja Luka-Čađavica, na dionici Kola-Stričići (poligon Manjača).

Za danas i sutra najavljeni su radovi na polaganju završnog sloja asfalta na magistralnom putu Bihać-Kamenica, zbog čega će u vremenu od 07 do 19 sati saobraćaj biti obustavljen i preusmjeren na obilaznicu Bihać-Vrkašić-Kamenica

Radovi na sanaciji potpornog zida i trupa ceste izvode se na magistralnom putu Bugojno-Kupres (dionici Bugojno-tunel Kupreška vrata). Na mjestu radova saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

Zbog radova na dionici regionalnog puta Brčko-Cerik (Bukvičko brdo) saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce (M-1.8 Cerik-Lončari-Brčko, za putnička vozila Donja Skakava-Ulice-Vitanovići).

Zbog sanacionih radova na raskrsnici kod mjesta Rudanka, usporeno se saobraća magistralnim putem Doboj-Rudanka-Johovac i regionalnim putem Razboj-Rudanka.

Sporije zbog radova tokom dana saobraća se i na magistralnim putevima: Ripač-Dubovsko, Vitez-Nević Polje, Semizovac-Olovo i Kiseljak-Busovača, kao i na ulazu u Bugojno (iz smjera Rostova), Kladanj (iz smjera Olova), Stolac i Hadžiće.

Zbog slijeganja ceste na ulazu u Vinac iz smjera Donjeg Vakufa (M-5/16 Donji Vakuf-Jajce) u funkciji je samo jedna traka, a brzina je ograničena na 20 km/h.

Pojačan je promet vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine na graničnim prelazima Izačić i Velika Kladuša. Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja za putnička vozila nisu duža od 10 do 30 minuta.

Continue Reading