Connect with us

SERVISNE INFORMACIJE

Danas temperatura do 40 stepeni, tokom vikenda mogući lokalni pljuskovi i grmljavina

21.06.2024.
ntvic.ba

Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje sunčano vrijeme sa temperaturama do 40 stepeni Celzijusa, a od vikenda mogući su lokalni pljuskovi i grmljavina.

Prvog dana vikenda veći dio dana preovladavat će sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Usljed razvoja konvektivne oblačnosti u poslijepodnevnim satima u Bosni se očekuju lokalni pljuskovi i grmljavina. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 18 i 24 stepena. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 33 i 38 stepeni.

U nedjelju, u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom. U Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 15 i 19, na jugu zemlje do 24 stepena. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 27 i 32, na jugu zemlje do 36 stepeni.

U ponedjeljak, u Bosni i Hercegovini djelomično vedro i nestabilno vrijeme. Lokalni pljuskovi i grmljavina su mogući širom zemlje. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 14 i 19, na jugu zemlje do 22 stepena. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 25 i 29, na jugu zemlje do 33 stepena.

Continue Reading