Connect with us

SERVISNE INFORMACIJE

Danas u BiH oblačno sa susnježicom i snijegom

11.01.2023.
ntvic.ba

U centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima Bosne i Hercegovine danas se u prijepodnevnim satima očekuje susnježica i snijeg. U nizinama može padati i kiša. U ostalim područjima, smanjenje oblačnosti. Vjetar slab do umjerene jačine, sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka između -1 i 4, na jugu zemlje do 6 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka između 2 i 8, na jugu do 11 stepeni.

U naredna tri dana oblačno sa padavinama

PROGNOZA VREMENA ZA 12.01.2023. (Četvrtak) polazno naoblačenje sa padavinama u Krajini, dijelu centralne i sjeverne Bosne, uglavnom kiša u nizinama i snijeg u višim područjima. Vjetar slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između -3 i 2, na jugu zemlje do 5, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 2 i 7, na jugu zemlje do 10 stepeni.

PROGNOZA VREMENA ZA 13.01.2023. (Petak) Prije podne po kotlinama u Bosni magla. U drugom dijelu dana prolazno naoblačenje sa zapada. Vjetar slab promjenljivog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između -3 i 2, na jugu zemlje do 5, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 4 i 9, na jugu zemlje do 11 stepeni.

PROGNOZA VREMENA ZA 14.01.2023. (Subota) Prije podne po kotlinama u Bosni magla. U poslijepodnevnim i večernjim satima se očekuje naoblačenje u cijeloj zemlji. Vjetar slab južnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između -3 i 2, na jugu do 5, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 5 i 10, na jugu do 12 stepeni.

Continue Reading