Connect with us

BIH

FUCZ organizovala upućivanje neophodne pomoći Turskoj

11.02.2023.
ntvic.ba

U nastavku aktivnosti pružanja pomoći nastradalima u razornom zemljotresu koji je pogodio Republiku Turkiye i Siriju, Vlada Federacije BiH je novim zaključkom zadužila Federalnu direkciju robnih rezervi da pripremi 30 zimskih šatora i 900 zimskih vreća za spavanje za slanje u zemljotresom pogođena područja, javlja Anadolija.

Federalna uprava civilne zaštite koordinirala je aktivnosti upućivanja ove pomoći.

Za Republiku Turkiye obezbijeđeno je 25 šatora i 804 vreće za spavanje, a pomoć za Siriju bit će upućena u što kraćem roku.

U želji da pomoć što prije bude dostavljena, predstavnici “Express courier” bez naknade su obavili izvoznu carinsku proceduru i tako pokazali društvenu odgovornost i solidarnost sa zemljama koje je pogodila ova neviđena katastrofa.

Ambasada Republike Turkiye u BiH prihvatila je ponuđenu pomoć i uputila izraze zahvalnosti. Ova donacija večeras će krenuti sa sarajevskog aerodroma prvim letom aviokompanije “Turkish Airlines” prema Adani u Turkiye gdje će je prihvatiti AFAD koji će ovu pomoć dalje rasporediti prema prioritetima u najugroženijim područjima.

Continue Reading