Connect with us

SERVISNE INFORMACIJE

Kolovoz mjestimično vlažan, učestali sitni odroni

08.05.2023.
ntvic.ba

U većem dijelu Bosne i Hercegovine jutros se saobraća po vlažnom ili suhom kolovozu, bez vanrednih ograničenja. Na dionicama u višim planinskim predjelima magla i niska oblačnost smanjuju vidljivost. Skrećemo pažnju i na sitne odrone kamenja na kolovoz. Savjetujemo maksimalno opreznu vožnju, uz obavezno poštivanje svih saobraćajnih propisa.

Zbog izvođenja sanacionih radova na mostu Gorica, za saobraćaj je zatvorena desna cijev tunela 1. mart u smjeru Zenica-Sarajevo, a vozila saobraćaju dvosmjerno kroz lijevu tunelsku cijev.

Sporije, zbog radova, tokom dana saobraća se na putnim pravcima Jablanica-Mostar (Donja Jablanica) i Čevljanovići-Nišići.

Za večeras je planirana sanacija i zamjena dotrajalih rasvjetnih tijela u tunelu Sikola, na magistralnom putu M-17 Žepče-Maglaj. U vremenu od 23 sata do 05 sati ujutro kroz tunel će se saobraćati usporeno, jednom trakom.

Zbog većeg klizišta na magistralnom putu Foča-Goražde (kod mjesta Filipovići), saobraća se otežano, jednom trakom.

Na dionici regionalnog puta od mjesta Ravno prema magistralnom putu M-6 (Ljubinje-Trebinje) saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Zbog sanacionih radova zatvoren je most na ulazu u Nemilu (spoj M-17 sa R-473). Vozila saobraćaju preko raskrsnice u Topčić Polju.

Danas u 18 sati počinje mini maraton na dionici M-6.1 Polog – Široki Brijeg. Iz pravca Širokog Brijega prema Mostaru saobraćaj će se privremeno obustaviti u 17:45 sati, a iz pravca Mostara prema Širokom Brijegu u 17:55 sati (maksimalno pola sata obustava). Vozače molimo da poštuju upute osoba iz pratnje.

Na graničnom prelazu Gradiška duga je kolona vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine. Na ostalim graničnim prelazima promet putničkih vozila povremeno je pojačan, ali zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Continue Reading