Connect with us

SERVISNE INFORMACIJE

Kolovoz suh, frekvencija vozila umjerenog intenziteta

27.04.2023.
ntvic.ba

Kolovoz je jutros suh,a frekvencija vozila umjerenog intenziteta, izuzev dionica u gradskim centrima gdje je u jutarnjim satima promet vozila pojačan. Magla mjestimično smanjuje vidljivost na dionicama koje prolaze kroz kotline i uz riječne tokove.

Vozačima se skreće pažnja na moguće sitnije odrone zemlje ili kamenja i apeluje na opreznu vožnju, prilagođenu uslovima na putu.

Zbog radova na redovnom održavanju tunela Gaj i Igman, za saobraćaj je zatvorena dionica autoputa A-1 Lepenica-Sarajevo zapad. Uz postavljenu privremenu signalizaciju na mjestu radova saobraća se dvosmjerno, suprotnom stranom autoputa.

Sporije zbog radova tokom dana saobraća se na putevima: Jablanica-Mostar (u Donjoj Jablanici), Čevljanovići-Nišići, kao i na raskrsnici Gornja Kalesija-Sapna.

Zbog većeg klizišta na magistralnom putu Foča-Goražde (kod mjesta Filipovići), saobraća se otežano, jednom trakom.

Na dionici regionalnog puta od mjesta Ravno prema magistralnom putu M-6 (Ljubinje-Trebinje) saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Zbog aktuelnih radova obustavljen je saobraćaj na visećem mostu u Ostrošcu (R-437 Ostrožac-Fojnica).

Zbog sanacionih radova zatvoren je most na ulazu u Nemilu (spoj M-17 sa R-473). Vozila saobraćaju preko raskrsnice u Topčić Polju.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja za putnička vozila, saopćeno je iz BiHAMK-a.

Continue Reading