Connect with us

SERVISNE INFORMACIJE

Kolovoz suh i mjestimično vlažan, moguća poledica 

Kolovoz je suh i mjestimično vlažan, a zbog niske temperature poledica se može očekivati na svim vlažnim lokalitetima, posebno na dionicama u višim predjelima, na mostovima, vijaduktima i prilazima tunelima.

 Na pojedinim dionicama u planinskim predjelima mjestimično ima snijega na kolovozu, a izdvajamo puteve Priluka-Glamoč-Mlinište i Turbe-Karanovac. Na putevima Kupres-Šuica-Livno, Jablanica-Posušje i Kolo-Tomislavgrad-Šuica skrećemo pažnju na jak vjetar koji mjestimično formira sniježne nanose. Na širem području Bosanskog Grahova, Mostara, Čapljine, Neuma, Nevesinja i Trebinja također upozoravamo na povremeno jake udare vjetra. Zbog učestalih odrona izdvajamo puteve: Turbe-Karanovac, Jajce-Banja Luka, Buna-Masline i Sarajevo-Foča.

Na magistralnom putu Livno-Šuica upozoravamo na učestale izlaske divljih konja na kolovoz.

Savjetujemo oprezniju vožnju, prilagođenu trenutnim uvjetima i stanju na putevima i napominjemo vozače da na put ne kreću bez zimske opreme.

Sporije zbog radova saobraća se na magistralnim putevima: Sarajevo-Pale (tunel Čeljigovići), Jajce-Donji Vakuf (tunel Skela) i Mostar-Stolac.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Continue Reading