Connect with us

ZE-DO KANTON

MUP ZDK: Vijesti 122 za 31.01.2023. godine

01.02.2023.
ntvic.ba

JAVNI RED I MIR

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u četiri slučaja.

U navedenim događajima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET
Zenica

Dana 31.01.2023. godine, u 08,10 sati, dežurnoj službi Policijske stanice Centar je prijavljeno krivično djelo “Onečišćenje okoliša” na način da je u mjestu Banlozi, iz odvodnih cijevi koje su postavljene uz neposrednu blizinu korita rijeke Bosne izljevena tečna materija, crvene boje, koja se širila nizvodno niz rijeku. O događaju je obaviješten dežurni kantonalni tužilac te federalni i kantonalni vodni inspektor koji su zajedno sa uviđajnom ekipom Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I, izvršili uviđaj te izuzeli uzorke vode radi potrebnih vještačenja. Također, poduzete su operativne mjere i radnje na identifikaciji lica koja su prouzrokovala ispuštanje nepoznate materije u vodotok rijeke Bosna.

Visoko

Dana 31.01.2023. godine, u 14,20 sati, dežurnoj službi Policijske stanice Visoko prijavljeno je izvršenje krivičnog djela “Teška krađa” koje se dogodilo u mjestu B. Mahala. Tom prilikom otuđena je određena količina “L” profila sa dva dalekovodna stuba. Navedeno krivično djelo se dogodilo u vremenskom periodu od mjeseca decembar 2022.godine do momenta prijave. Uviđaj izvršen od strane istražitelja Policijske stanice Visoko, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

Kakanj

Dana 31.01.2023. godine, u 10,00 sati, dežurnoj službi Policijske stanice Kakanj, prijavljeno je izvršenje krivičnog djela “Oštećenje tuđe stvari”, počinjeno u prethodnom periodu, u ulici 311. lahke brigade. Ovom prilikom su na samouslužnoj autopraonici, vlasništvo S.Dž. iz Kaknja, nasilno otvorene tri kutije u kojima se nalazio sitni kovani novac. Uviđaj na licu mjesta izvršili istražitelji Policijske stanice Kakanj, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

Dana 31.01.2023 .godine, u 19,40 sati, u mjestu Doboj, prilikom zaustavljanja i kontrolisanja putničkog motornog vozila marke “Fiat”, kojim je upravljao S.S. (1999.) iz Kaknja, utvrđeno je da u vozilu prevozi 820 kg uglja za koji ne posjeduje potrebnu dokumentaciju. Nakon izvršenih provjera ugalj je predat uposlenicima Rudnika mrkog uglja Kakanj. Izvršenom kontrolom utvrđeno je da osumnjičeni upravlja vozilom bez položenog vozačkog ispita dok je uvidom u registar kazni utvrđeno da je povratnik u činjenju prekršaja iz oblasti saobraćaja, nakon čega je vozilo privremeno oduzeto. Uviđaj izvršen od strane istražitelja Policijske stanice Kakanj, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA
Zenica

Dana 31.01.2023. godine, oko 07,30 sati, na regionalnom putu R-445, u mjestu Nemila, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj je učestovalo putničko motorno vozilo marke “Škoda” kojim je upravljao B.B. (1971.) iz Zenice, gdje je usljed neprilagođene brzine uslovima i stanju kolovoza došlo do prevrtanja vozila, pri čemu je vozač zadobio teže tjelesne povrede, konstatovane u Kantonalnoj bolnici Zenica. Uviđaj izvršen od strane uviđajne ekipe Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I, uz upoznavanje dežurnog tužioca.

Na području Zeničko-dobojskog kantona dogodilo se devet saobraćajnih nezgoda u kojima su dva lica zadobila lakše tjelesne povrede dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

Continue Reading