Connect with us

SERVISNE INFORMACIJE

Narednih dana promjenljivo vrijeme, mogući lokalni pljuskovi i grad

23.03.2023.
ntvic.ba

Narednih dana u Bosni i Hercegovini očekuje se promjenljivo vrijeme djelimično sa lokalnim pljuskovima i temperaturama koje će se kretati od devet do 31 stepen Celzijusa, javlja Anadolija.

Prvog dana vikenda u Bosni i Hercegovini očekuje se djelomično vedro vrijeme sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom uglavnom prije podne. Na jugu i istoku Hercegovine lokalnih pljuskova može biti i u drugom dijelu dana. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 12 i 17, na jugu zemlje do 22 stepena. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 19 i 24, na jugu zemlje do 28 stepeni Celzijusa.

U nedjelju u Hercegovini sunčano vrijeme, a u Bosni sa umjerenom oblačnosti. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između devet i 14, na jugu zemlje do 20 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 19 i 24, na jugu zemlje do 28 stepeni.

U ponedjeljak se u Bosni i Hercegovini očekuje sunčano vrijeme uz malu do umjerenu naoblaku. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između devet i 14, na jugu zemlje do 18 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 24 i 28, na jugu zemlje do 31 stepen.

Continue Reading