Connect with us

SERVISNE INFORMACIJE

Pretežno mokar kolovoz, smanjena vidljivost zbog magle, na pojedinim dionicama i do 50 metara

03.03.2023.
ntvic.ba

Na putevima u Bosni i Hercegovini saobraća se po pretežno mokrom kolovozu, upozorava se na smanjenu vidljivost zbog magle, na pojedinim dionicama i do 50 metara. Izdvajaju se putevi Priluka-Glamoč-Mlinište, Livno-Kazanci, Bihać-Bosanski Petrovac-Ključ i Bosanski Petrovac-Oštrelj-Drvar, kao i šire područje Sarajeva, Visokog, Bugojna, Mrkonjić Grada, Prijedora i Doboja.

Na dionici Posušje-Jablanica (Blidinje) obavezna je upotreba lanaca za teretna vozila.

Na pojedinim dionicama u višim predjelima ima raskvašenog snijega na kolovozu, ali ne utiče bitnije na odvijanje saobraćaja.

Učestali su i odroni na brojnim dionicama, a osim odrona može biti i granja, te srušenih stabala. Posebno se izdvaja magistralni put Srbljani–Bosanska Krupa gdje je usljed težine snijega, došlo do rušenja više stabala, što ugrožava bezbjedno saobraćanje. Postavljena je privremena signalizacija, a preporučuje se vozačima da koriste alternativne pravce.

Sporije zbog radova tokom dana saobraća se na magistralnom putu Jablanica-Mostar (kod restorana „Zdrava voda“), kao i na ulazu u Stolac (iz smjera Mostara), te na skretanju za Orahovicu na području Konjica.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja, saopćeno je iz IC BIHAMK-a. 

Continue Reading