Connect with us

KAKANJ

PS Kakanj: Za nepropisno zaustavljanje i parkiranje na kakanjskim ulicama slijede sankcije

14.12.2023.
ntvic.ba (I. Š.)

Nepropisno zaustavljanje i parkiranje na glavnoj kakanjskoj saobraćajnici svakodnevni su prizori u užem gradskom području. Frekventne gradske ulice, uz nedostatak parking prostora i nesavjesne vozače, za uposlenike PS Kakanj predstavljaju izazov s kojim se svakodnevno suočavaju, nastojeći da svoj posao obavljaju maksimalno profesionalno.

Policija u okviru svojih redovnih aktivnosti i nadležnosti radi na upozoravanju ali i sankcionisanju vozača koji krše saobraćajne propise. U PS Kakanj smatraju da je ovo jedini način da se zaštite svi učesnici u saobraćaju jer im je, kako su kazali, sigurnost svih učesnika u saobraćaju na prvom mjestu.

– Policijski službenici PS Kakanj u cilju sprječavanja nepropisnog parkiranja i zaustavljanja vozila na užem gradskom području prvenstveno poduzimaju preventivne mjere prema učesnicima u saobraćaju u cilju smanjenja prekršaja. Također, svojim prisustvom na glavnim saobraćajnicama sprječavaju činjenje prekršaja od strane nepropisno parkiranih vozača i također poduzimaju represivne mjere, kazao je Sedžad Jašarspahić, zamjenik komandira PS Kakanj

Iako svakodnevno nailaze na osporavanja i neugodne situacije tokom izricanja prekršajnih naloga nesavjesnim vozačima, iz PS Kakanj će, kako su naglasili i u budućnosti svoj posao nastaviti obavljati profesionalno.

– Tokom 2023. godine policijski službenici PS Kakanj su izdali 1.450 prekršajnih naloga, kazao je Sedžad Jašarspahić, zamjenik komandira PS Kakanj

Iako postoje brojni nedostaci kada govorimo o saobraćajnim rješenjima na području općine Kakanj, poput evidentnog nedostatka parkinga, iz policijske stanice Kakanj poručuju da se saobraćajni propisi moraju poštovati. Samo poštivanjem saobraćajnih propisa i etičnim ponašanjem vozača za volanom možemo osigurati sigurnost svih učesnika u saobraćaju.

Na kraju, cilj je da saobraćaj funkcioniše sa što manje negativnih posljedica, povreda ili u najgorem slučaju smrtnih ishoda, poručili su.

Continue Reading