Connect with us

SERVISNE INFORMACIJE

Smanjena vidljivost na pojedinim dionicama zbog magle

17.08.2023.
ntvic.ba

U jutarnjim satima vidljivost je smanjena zbog magle na pojedinim dionicama u kotlinama i uz riječne tokove, kao i ponegdje u višim predjelima. 

Vozače teretnih vozila se moli da se nakratko isključe iz saobraćaja, kada iza sebe primijete dužu kolonu vozila, kako bi se izbjegla rizična preticanja.

Brojne su dionice sa aktuelnim radovima, tako da se vozačima preporučuje da planiraju svoje putovanje u skladu sa očekivanim zastojima.

Zbog radova na dionici regionalnog puta Brčko-Cerik (Bukvičko brdo) saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce (M-1.8 Cerik-Lončari-Brčko, za putnička vozila Donja Skakava-Ulice-Vitanovići).

Sporije zbog radova tokom dana saobraća se na magistralnim putevima: Ripač- Dubovsko, Bihać-Kamenica, Vitez-Nević Polje, Semizovac-Olovo i Kiseljak-Busovača, kao i na ulazu u Bugojno (iz smjera Rostova), Kladanj (iz smjera Olova), Stolac i Hadžiće.

Zbog slijeganja ceste na ulazu u Vinac iz smjera Donjeg Vakufa (M-5/16 Donji Vakuf-Jajce) u funkciji je samo jedna traka, a brzina je ograničena na 20 kilometara na sat.

Pojačan je promet vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine na graničnim prijelazima Izačić i Velika Kladuša. Na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Continue Reading