Connect with us

SERVISNE INFORMACIJE

U BiH kiša i snijeg, prestanak padavina u drugoj polovini dana

25.01.2024.
Agencija Anadolija

Danas prijepodne naoblačenje sa sjevera će u Bosni u nizinama usloviti kišu ili susnježicu, a u višim područjima će padati snijeg.

Slabije padavine su moguće i na sjeveru Hercegovine. U drugoj polovini dana prestanak padavina i postepeno smanjenje oblačnosti.

Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 3 i 9, na jugu zemlje do 14 stepeni Celzijusa.

U petak više oblačnosti u jutarnjim satima. Veći dio dana pretežno sunčano vrijeme. Novo naoblačenje sa zapada se očekuje tokom noći na subotu. Vjetar slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između -5 i 1, na jugu do 5, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 4 i 10, na jugu zemlje do 13 stepeni Celzijusa.

U subotu u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U Bosni sa susnježicom ili slabom kišom, uglavnom prije podne. U Hercegovini sunčano i bez padavina. Jutarnja temperatura zraka većinom između -1 i 6, na jugu do 8, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 4 i 10, na jugu zemlje do 13 stepeni.

U nedjelju pretežno sunčano vrijeme. Jutarnja temperatura zraka većinom između -4 i 1, na jugu do 4, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 4 i 10 stepeni.

Continue Reading