Connect with us

SERVISNE INFORMACIJE

Usporen saobraćaj zbog snijega na kolovozu u centralnim, zapadnim i jugozapadnim krajevima BiH

23.01.2024.
ntvic.ba

Nove snježne padavine, koje su tokom noći zahvatile centralne, zapadne i jugozapadne krajeve Bosne i Hercegovine, pa je usporen saobraćaj zbog snijega na kolovozu.

Posebno je otežano na dionicama preko prevoja. Na dionici Priluka-Glamoč-Mliništa jak vjetar dodatno otežava saobraćanje. Zbog niske temperature poledica se može očekivati na svim vlažnim lokalitetima, posebno u višim predjelima, na mostovima i prilazima tunelima.

Putne službe su na terenu, tako da u vrijeme čišćenja, posebno na dionicama preko prevoja, može doći do kraćih obustava za teretna vozila. Savjetuje se maksimalno oprezna vožnja. 

Na magistralnom putu Livno-Šuica upozorava se na česte izlaske divljih konja na kolovoz.

Zbog učestalih odrona izdvajaju se putevi: Bihać-Srbljani-Bosanska Krupa, Turbe-Karanovac, Sarajevo-Foča, Crna Rijeka-Jajce-Donji Vakuf i Bugojno-Kupres, kao i prevoje Rostovo (Novi Travnik-Bugojno) i Makljen (Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje).

Zbog radova na mostu na ulazu u Sanski Most iz pravca Ključa, kod Vodenog parka, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na obilaznicu.

U toku su i radovi na magistralnim putevima Grude-Vitina i Čevljanovići-Nišići, a na mjestima izvođenja radova saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja za putnička vozila.

Zbog zimskih uvjeta za vožnju u Hrvatskoj obustavljen je saobraćaj za teretna vozila sa prikolicom i šlepere na GP Izačić, saopšteno je iz BiHAMK-a. 

Continue Reading