Connect with us

ZE-DO KANTON

Vijesti 122 za 11.01.2023. godine

12.01.2023.
ntvic.ba

JAVNI RED I MIR

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u pet slučajeva.

U navedenim događajima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET
Zenica

Dana 11.01.2023. godine, u 09,30 sati u ulici Adolfa Goldbergera, prilikom pregleda lica Č.J. (1975) iz Zenice, pronađen je upakovani sadržaj biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “Marihuana”. Rad na dokumentovanju krivičnog djela “Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga” su nastavili istražitelji Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

U vremenskom periodu od 05.01. do 11.01.2023. godine, u ulici Sarajevska, izvršeno je krivično djelo “Teška krađa” u kuću vlasništvo H.P. iz Zenice. Ovom prilikom je otuđena određena količina tepiha i posteljine. Na licu mjesta izvršen je uviđaj od strane istražitelja Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

Dana 10.01.2023. godine, oko 22,35 sati, u službene prostorije Službe medicinske pomoći Zenica, obratilo se lice I.M. (1995.) iz Nemile i zatražilo ljekarsku pomoć zbog povreda zadobijenih usljed fizičkog napada od strane dva lica, u blizini Željezničke stanice Nemila. Ovom prilikom oštećeni je zadobio teške tjelesne povrede konstatovane u Kantonalnoj bolnici Zenica. Rad na dokumentovanju krivičnog djela su nastavili istražitelji Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

Visoko

U vremenskom periodu od 29.12.2022. godine do 11.01.2023. godine, sa magistralnog gasovoda u mjestu Poriječani, izvršena je krađa jednog polja metalne ograde, jednog metalnog poklopca sa betonskog šahta, jednog protivpožarnog aparata sa kućištem i četiri metalne table sa natpisom “Upozorenje”, vlasništvo Privrednog društva “BH GAS” doo, Sarajevo. Uviđaj su izvršili istražitelji Policijske stanice Visoko, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

Kakanj

Dana 11.01.2023. godine, dežurnoj službi Policijske stanice Kakanj, prijavljeno je izvršenje krivičnih djela “Teška krađa” koja su se dogodila u mjestu Sopotnice, nasilnim provaljivanjem u kuće, vlasništvo D.A. iz Kaknja i D.Z. iz Zenice, kojom prilikom je izvršena premetačina stvari dok nije evidentirano otuđenje predmeta. Uviđaj izvršen od strane istražitelja Policijske stanice Kakanj, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA
Zenica

Dana 11.01.2023 godine u 17,05 sati, u ulici Armije BiH, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj je učestvovalo putničko motorno vozilo marke “Opel”, kojim je upravljao H.M. iz Zenice i pješak M.M. (1944.) iz Zenice, koji je zadobio teške tjelesne povrede, konstatovane u Kantonalnoj bolnici Zenica. Na licu mjesta nezgode izvršen je uviđaj od strane istražitelja Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

Kakanj

Dana 11.01.2023. godine, u 06,38 sati, u ulici Alije Izetbegovića, došlo je do saobraćajne nezgode u kojoj je učestvovalo putničko motorno vozilo marke “Mercedes”, kojim je upravljao P.N. iz Kaknja i pješak M.A. (1961.) iz Kaknja, koja je tom prilikom zadobila teške tjelesne povrede, životno ugrožavajuće, konstatovane u Kantonalnoj bolnici Zenica. Uviđaj izvršen od strane istražitelja Policijske stanice Kakanj, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

Na području Zeničko-dobojskog kantona dogodile su se još tri saobraćajne nezgode u kojima nije bilo povrijeđenih lica dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

Continue Reading