Connect with us

SERVISNE INFORMACIJE

BIHAMK: Magla u centralnoj i istočnoj Bosni, u višim planinskim predjelima moguća poledica

18.12.2023.
ntvic.ba

U većem dijelu Bosne i Hercegovine jutros se saobraća bez vanrednih ograničenja, po suhom ili vlažnom kolovozu. Ponegdje u višim planinskim predjelima mogući su nailasci na zaleđene lokalitete.

Magla smanjuje vidljivost na putnim pravcima: Kaonik-Vitez-Travnik, Ormanica-Gradačac, Žepče-Zavidovići-Banovići, Karuše-Maglaj, Gračanica-Šićki Brod-Kalesija-Zvornik, kao i na dionici autoputa A-1 Zenica sjever-Jošanica. U Hercegovini, kao i na planinskom prijevoju Rostovo (Novi Travnik-Bugojno) upozorava se na povremeno jake udare vjetra. Tokom dana, uslijed temperaturnih promjena, povećana je opasnost od odrone kamenja na kolovoz.

Apeluje se na vozače da na svim putnim pravcima voze maksimalno oprezno, da obavezno drže odstojanje između vozila i da na put ne kreću bez zimske opreme.

Sanacioni radovi izvode se na magistralnim putevima: Jablanica-Mostar (most Begića i Begovića), Ključ-Sanski Most (na ulazu u Sanski Most, kod Vodenog parka) i Čevljanovići-Nišići. Na mjestima izvođenja radova saobraća se usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Na graničnim prijelazima promet putničkih vozila protiče uz kraća zadržavanja, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Continue Reading