Connect with us

SERVISNE INFORMACIJE

BIHAMK: Zbog magle smanjena vidljivost na cestama

20.12.2023.
ntvic.ba

Najveće probleme vozačima jutros stvara smanjena vidljivost zbog magle, koja je mjestimično veoma gusta (na pojedinim dionicama vidljivost je smanjena i do 30 metara). Izdvajamo dionice uz rijeke Bosnu, Savu, Vrbas i Lašvu, kao i šire područje Sarajeva, Kiseljaka i Gračanice, te magistralne puteve Bugojno-Gornji Vakuf/Uskoplje, Konjic-Jablanica i Sanski Most-Vrhpolje. Posebno izdvajamo i dionicu autoputa A-1 Sarajevo-Zenica, gdje savjetujemo znatno sporiju vožnju.

Na dionicama sa maglom kolovoz je vlažan, a zbog niske temperature u jutarnjim satima moguće je i formiranje poledice. Savjetujemo oprezniju vožnju i napominjemo vozače da je zimska oprema zakonski obavezna.

Skrećemo pažnju i na učestale odrone, a izdvajamo puteve: Bihać-Srbljani-Bosanska Krupa, Turbe-Karanovac, Sarajevo-Foča, Crna Rijeka-Jajce-Donji Vakuf i Bugojno-Kupres, kao i prevoje Rostovo (Novi Travnik-Bugojno)i Makljen (Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje).

Zbog aktuelnih radova izdvajamo magistralne puteve: Jablanica-Mostar (most Begića i Begovića), Čevljanovići-Nišići i Ključ-Sanski Most (na ulazu u Sanski Most, kod Vodenog parka). Na mjestima izvođenja radova saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja za putnička vozila, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Continue Reading