Connect with us

SERVISNE INFORMACIJE

BIHAMK: Mjestimično vlažan kolovoz, magla na pojedinim dionicama u kotlinama i uz riječne tokove

21.02.2024.
ntvic.ba

Na putevima u Bosni i Hercegovini saobraća se po mjestimično vlažnom kolovozu, na pojedinim dionicama u kotlinama i uz riječne tokove vidljivost je smanjena zbog magle.

Na brojnim dionicama učestali su odroni, a izdvajaju se putevi: Bihać-Srbljani-Bosanska Krupa, Crna Rijeka-Jajce-Donji Vakuf, Bugojno-Kupres, Kladanj-Vlasenica, Simin Han-Kalesija, Čapljina-Stolac, Mostar-Žitomislići, Turbe-Karanovac, Višegrad-Vardište i Sarajevo-Foča, kao i prevoje Rostovo (Novi Travnik-Bugojno) i Makljen (Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje).

Zbog radova na mostu na ulazu u Sanski Most iz pravca Ključa, kod Vodenog parka, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na obilazni pravac.

U toku su i radovi na ulazu u Neum (Stolac-Neum) zbog čega je saobraćaj obustavljen i preusmjeren na postojeću obilaznicu (Dubrovačka ulica).

Radovi se izvode i na magistralnim putevima Grude-Vitina i Čevljanovići-Nišići, a na mjestima izvođenja radova saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

Zbog izvođenja radova na sanaciji magistralnog puta Bosanska Gradiška-Klašnice i izgradnje tri kružna toka na dionici Klašnice-Nova Topola izmijenjen je režim u saobraćanju.

Na magistralnom putu Šuica-Livno česti su izlasci divljih konja na kolovoz, posebno u jutarnjim i večernjim satima.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja za putnička vozila, saopćeno je iz IC BiHAMK-a. 

Continue Reading