Connect with us

SERVISNE INFORMACIJE

BIHAMK: Saobraća se po vlažnom ili mokrom kolovozu, a upozoravamo i na mjestimično smanjenu vidljivost

20.02,2024.
ntvic.ba

Pojačan je promet vozila na gradskim saobraćajnicama, kao i na prilazima gradskim centrima. Saobraća se po vlažnom ili mokrom kolovozu, a upozoravamo i na mjestimično smanjenu vidljivost zbog magle ili niske oblačnosti, naročito na širem području Velike Kladuše, te na pojedinim dionicama uz rijeke Savu, Bosnu i Unu, kao i na dionici Novi Travnik-Bugojno (na području Rostova).  Na dionici Blažuj-Tarčin-Konjic, kao i u pojedinim dijelovima Sarajeva, bilo je i ledene kiše, a na pojedinim dionicama u višim predjelima i slabijih sniježnih padavina. Savjetujemo oprezniju vožnju, prilagođenu trenutnim uvjetima i stanju na putevima. Na krajnjem jugu saobraća se po pretežno suhom kolovozu.

Na brojnim dionicama učestali su odroni, a izdvajamo puteve: Bihać-Srbljani-Bosanska Krupa, Crna Rijeka-Jajce-Donji Vakuf, Bugojno-Kupres, Kladanj-Vlasenica, Simin Han-Kalesija, Buna-Masline, Turbe-Karanovac, Višegrad-Vardište i Sarajevo-Foča, kao i prevoje Rostovo (Novi Travnik-Bugojno) i Makljen (Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje).

Zbog radova na mostu na ulazu u Sanski Most iz pravca Ključa, kod Vodenog parka, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na obilaznicu.

U toku su i radovi na magistralnim putevima Grude-Vitina i Čevljanovići-Nišići, a na mjestima izvođenja radova saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

Zbog izvođenja radova na sanaciji magistralnog puta Bosanska Gradiška-Klašnice i izgradnje tri kružna toka na dionici Klašnice-Nova Topola izmijenjen je režim u saobraćanju.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja za putnička vozila.

Continue Reading