Connect with us

KAKANJ

U džematu Čaršija u toku su radovi na adaptaciji munare (VIDEO)

06.06.2024.
ntvic.ba (A.T.)

U kakanjskom džematu Čaršija započela je druga faza rekonstrukcije džamije, koja obuhvata adaptaciju munare. Radovi čija je vrijednost oko 7.000 KM trebali bi biti završeni do Kurban Bajrama.

Nakon što su u proteklom periodu završeni planirani radovi na unutrašnjem uređenju Čaršijske džamije, u ovom džematu vrše se intenzivne aktivnosti na adaptaciji munare, nakon kojih će ovaj vjerski objekat dobiti ljepši izgled.

-Ovo je početak druge faze adaptacije ili rekonstrukcije Čaršijske džamije i ovo je sada adaptacija munare, koja je bila dotrajala i pocrnila, kazao je za NTV IC Elvedin ef. Ibrahimspahić, imam džemata Čaršija.

Imam Ibrahimspahić ističe da bi radovi na adaptaciji munare trebali biti završeni do blagdana Kurban Bajrama.

-Što se tiče ovih radova, mi smo uz pomoć dobrih ljudi uspjeli da zaokružimo  finansijsku konstrukciju. I ovi radovi su možemo kazati pri kraju, te će sve biti završeno do Bajrama sasvim sigurno, dodao je imam Ibrahimspahić.

Nakon završetka trenutnih radova u ovom džematu planiraju još infrastrukturnih projekata a sve s ciljem unapređenja uslova za odvijanje vjerskog života. Ko uradi trun dobra vidjet će ga, a ko uradi trun zla vidjet ća ga, kaže časni Kur“an. Iz džemata Čaršija uputili su poziv svim ljudima koji su u mogućnosti da učestvuju u njihovim infrastrukturnim projektima, da im se priključe i budu vakifi trajnog dobra.

Continue Reading