Connect with us

KAKANJ

Crveni križ Kakanj organizovao takmičenje pod nazivom „Misli mine“

09.11.2023.
ntvic.ba (I.Š.)

Crveni križ Kakanj u saradnji sa Civilnom zaštitom Općine Kakanj danas je organizovao takmičenje iz programa na upozoravanje opasnosti od mina pod nazivom „Misli mine“. Takmičenje je organizovano za učenike sedmih razreda kakaknjskih osnovnih škola, a cilj je učenicima odnosno djeci približiti o kakvim se opasnostima radi, obzirom da su mine na bh tlu i skoro 30 godina nakon rata još uvijek prisutne.

 „Misli mine“ projekat je koji se u vidu takmičenja i ranijih godina u organizaciji Crvenog krsta provodio na području cijele BiH. Organizatori smatraju da je, nažalost, ovo još uvijek jako bitna tema s kojom trebaju biti upoznati ponajviše mladi.

Iako su osnovci i bez obzira što su rođeni mnogo kasnije nakon agresije na BiH ovi su mladi ljudi svjesni da postoje opasnosti od mina. Upravo zato žele naučiti više i svoje znanje prenijeti i svojim vršnjacima ali i mlađima od sebe.

 „Misli mine“ takmičenje je koje prije svega za cilj ima podizanje svijesti kod mladih generacija o opasnostima mina i drugih eksplozivnih i ubojitih sredstava. Kroz ovakav vid edukacije mladi, uče o opasnostima koje su i dalje prisutne na područjima nekadapnjih ratnih dejstava.

Continue Reading