Connect with us

BIH

Do kraja sedmice nestabilno vrijeme sa snijegom i niskim temperaturama

11.01.2024.
ntvic.ba

Širom Bosne jutros dominira niska naoblaka, a ima je i na sjeveru i krajnjem jugu Hercegovine.

– Danas pretežno sunčano u Hercegovini i na jugozapadu Bosne. U većem dijelu Bosne će biti dosta niske naoblake koja će se smanjivati tokom dana. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između minus četiri i jedan, na jugu od šest do deset stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH.

U petak, očekuje se naoblačenje sa sjevera koje će u Bosni usloviti veoma slab snijeg. U većem dijelu Hercegovine pretežno sunčano vrijeme. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između minus osam i minus tri, na jugu do četiri stepena. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između minus pet i minus jedan, na jugu od pet do devet stepeni.

U subotu, slab snijeg može padati u jutarnjim satima u centralnim i istočnim područjima Bosne. Zatim se očekuje postepeno razvedravanje. U Hercegovini sunčano. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između minus deset i minus četiri, na jugu do jedan stepen. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između minus četiri i jedan, na jugu do osam stepeni.

U nedjelju, očekuje se postepeno naoblačenje sa jugozapada. Pretežno oblačno na području Hercegovine, zapadu i jugozapadu Bosne. U većem dijelu Bosne povećanje oblačnosti u drugoj polovini dana. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između minus sedam i minus dva, na jugu do tri stepena. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između minus jedan i četiri, na jugu do sedam stepeni.

Continue Reading