Connect with us

KAKANJ

I ove će godine kakanjski mališani bajramskim paketićima obradovati štićenike JU Dom porodica Zenica

08.04.2024.
ntvic.ba (M.K.)

I ove će godine kakanjski mališani bajramskim paketićima obradovati štićenike JU Dom porodica Zenica, zahvaljujući projektu „ Za dječiji osmijeh“. Projekat drugu godinu zaredom realizuje Privatna predškolska ustanova Pčelica i med u saradnji sa svojim polaznicima i njihovim roditeljima.

Privatna predškolska ustanova Pčelica i med u okviru humanitarnog projekta „Za dječiji osmijeh“, drugu godinu organizuje prikupljanje i podjelu bajramskih paketića za štićenike iz JU Dom porodica Zenica. Projekat realizuju zahvaljujući saradnji sa roditeljima, korisnicima svojih usluga, koji su ove godine obezbijedili stotinu paktića. Bajramski paketići sadrže odjeću, slatkiše, igračke školski pribor i higijenske potrepštine.

-Projekat realizujemo u saradnji sa roditeljima, korisnicima naše ustanove i njihovom djecom, te ima za cilj obradovati djecu bez roditeljskog staranja i pokazati im još jednom da su voljeni. Također, naš cilj je da kod djece razvijamo socijalne i emocionalne vjetišne ali moralne vrijednosti. Sretni smo što ćemo i ove godine vidjeti osmjehe na licima djece iz doma. Bajram je vrijeme kada svi trebamo biti sretni i naše je samo ono što damo drugima, izjavila je za NTV IC Kakanj Almedina Avdispahić, odgajateljica PPU „Pčelica i med“.

U danima bajramske radosti najmlađi kakanjci ne zaboravljaju djecu kojima topla riječ, čestitka i poklon mnogo znače.

-Pomaganje drugima sreću čini većom, sretna sam što ćemo podijeliti radost s našim drugarima i pokazati im da su voljeni, istakla je djevojčica Lamija Škulj.

Ovaj projekt djeca, štićenici doma ne pamte samo po onome što dobiju u paketiću, već po uspomenama koje stvaraju kroz posjete i druženja. Bajrami su dani radosti i saosjećanja, te su kao takvi idealna prilika da se sjetimo onih koji ne uživaju blagodati dočekivanja bajrama sa svojom porodicom.

Continue Reading