Connect with us

KAKANJ

I ove sezone Općina Kakanj u dane vikenda osigurava besplatan autobuski prijevoz  do Ponijera

16.01.2024.
ntvic.ba (I. Š.)

Kakanjska vazdušna banja Ponijeri za građane Kaknja predstavlja asocijaciju za mjesto odmora i bijeg od svakodnevnog užurbanog života. To je prepoznala i Općina Kakanj, te s ciljem da svi zainteresovani građani mogu posjetiti Ponijere organizuje besplatan prijevoz do ove planine.

Sa snijegom ili bez, Ponijeri su uvijek atraktivna lokacija za odmor. Čist zrak, lijepa panorama, boravak u prirodi i mnoštvo drugih sadržaja koje ova kakanjska ljepotice nudi u svakom periodu godine, na Ponijerima okuplja veliki broj građana Kaknja. Upravo zato i ove godine Općina Kakanj finansirat će prijevoz građanima koji žele posjetiti Ponijere.

– Kao i proteklih godina i ove godine organiziramo za sve naše sugrađanke i sugrađane, koji žele vikende provesti na Ponijerima, besplatan prevoz. Dovoljno je samo da se jave na dežurni broj koji objavljujemo svakodnevno. Za ovu namjenu ove je godine odobren iznos od 6.000 KM kazao je Mirnes Bajtarević, načelnik Općine Kakanj

Snijeg još uvijek očekujemo, pa novoinstalirani ski lift na Ponijerima još nije pušten u pogon. Baš zbog toga zainteresovanost građana za odlazak na Ponijere još nije dostigla svoj puni kapacitet.

– Tek smo krenuli, do sada nije bilo velike zainteresovanosti, da budem iskren. Očekujem da ukoliko bude snijega da će te posjete biti puno češće i bolje. Naravno očekujemo da padne snijeg i zbog novog ski lifta koji je instaliran kazao je Mirnes Bajtarević, načelnik Općine Kakanj

Zime su proteklih nekoliko godina dosta blaže i bez većih količina snijega. I ove je godine neizvjesna zimska sezona u kontekstu snježnih padavina. Ipak, bez obzira na to, Ponijeri su mjesto za odmor i dostupni su svim zainteresovanim građanima. Svi koji žele koristiti organizirani besplatan prijevoz potrebno je da izvrše prijavu na dostupni broj telefona Općine Kakanj.

Continue Reading