Connect with us

KAKANJ

Izvršene sve pripreme za zimsko održavanje puteva na području općine Kakanj

21.11.2023.
ntvic.ba (N.B.)

Zimsko održavanje puteva na području Kaknja u zimskoj sezoni 2023/2024. godina vršit će preduzeća “Trgošped”, “Mega Travel” i “Vodokom”. Zimsko održavanje podrazumijeva održavanje puteva u periodu od 15. novembra do 15. marta naredne godine.

Pred novu zimsku sezonu izvršene su sve pripreme za zimsko održavanje puteva na području općine Kakanj. Na osnovu ugovora potpisanog sa Zavodom za izgradnju i planiranje općine Kakanj, zimsko održavanje puteva u ovoj zimskoj sezoni vršit će preduzeća „Trgošped“, „Mega Travel“ i „Vodokom“.

-To je period od 15.11. ove godine do 15.03. naredne godine. Radi se o redovnom održavanju putnih pravaca na području općine Kakanj. Imamo i putne pravce koje prema nalogu dajemo izvođaču i uglavnom su to putni pravci koji nemaju stalno održavanje. Svakako treba spomenuti i intervencije u mjesnim zajednicama koje se vrše povremeno, istakao je Zijad Neimarlija, dir. Zavoda za planiranje i izgradnju Općine Kakanj.

Održavanje gradskih i prigradskih ulica i ove će godine vršiti Javno preduzeće „Vodokom“ Kakanj, koje će vršiti održavanje i pojedinih putnih pravaca kategorisanih cesta.

-JP “Vodokom” osim ovog gradskog prostora održava i trotoare i parking prostore. Dakle taj kompletan dio je njihova obaveza, istakao je Neimarlija.

Održavanje putnih pravaca koji nisu sastavni dio ugovora o redovnom održavanju vršit će se kroz naknadno angažiranje mehanizacije, u skladu sa potrebama i vremenskim uslovima.