Connect with us

KAKANJ

U OŠ Ahmed Muradbegović Donji Kakanj organizovan humanitarni bazar

21.11.2023.
ntvic.ba (A.K.)

OŠ „Ahmed Muradbegović“ Donji Kakanj u saradnji sa Vijećem učenika ove škole organizovala je humanitarni bazar pod nazivom „Naše malo nekome znači puno“. Sav prihod akcije, kojoj se odazvao veliki broj učenika, njihovih roditelja te usposlenika škole, bit će usmjeren za pomoć narodu Palestine.

U prostorijama OŠ „Ahmed Muradbegović“ Donji Kakanj danas je upriličen humanitarni bazar za koji su učenici zajedno sa svojim roditeljima i nastavnicima pripremili razne ukusne poslastice koje su se prodavale po simboličnim cijenama. Sav prikupljeni novac od prodaje kolača bit će uplaćen za pomoć narodu Palestine.

-Ovu aktivnost su realizovali učenici podržani od strane menadžmenta naše škole. Drago nam je što imamo ovaj događaj u našoj školi jer ćemo na ovaj način pomoći mnogim ljudima. Nadam se da će akcija biti uspješno realizovana, istakla je Nejla Čelebić, predstavnica Vijeća učenika.

-Jako mi je drago što se ovoliki broj djece odazvao akciji ali i naših roditelja koji su danas posjetili našu školu i dali svoj doprinos i na ovaj način, istakla je Amna Polić, učenica OŠ „Ahmed Muradbegović“ Kakanj.

Želja učenika ove škole je da na ovaj način daju svoj doprinos i solidarišu sa svojim vršnjacima kojima je zbog ratnih dešavanja prekinut najljepši period života-djetinjstvo i zbog kojih su bili primorani napustiti svoje domove, škole i u konačnici svoju zemlju.

-Ponosna sam i zadovoljstvo mi je što sam bila dio ovog projekta, osim u centralnoj školi ovaj bazar će biti organizovan i u područnoj školi, istakla je Kanita Alajbegović- učenica OŠ „Ahmed Muradbegović“ Kakanj.

Učenici ove škole se u kontinuitetu odazivaju humanitarnim akcijama, a ovaj bazar organizovan pod sloganom „Naše malo nekome znači puno“ dio je obilježavanja 25. novembra – Dana državnosti BIH.

Continue Reading