Connect with us

KAKANJ

Kakanj se pridružio akciji “Niste same – za žene i djevojke u Turskoj i Siriji”

09.03.2023.
ntvic.ba (A.T.)

Crveni križ Federacije Bosne i Hercegovine pokrenuo je kampanju pod nazivom “Niste same – za žene i djevojke u Turskoj i Siriji”, koje su usljed razornih zemljotresa ostale bez svojih domova. Akcija koja ima za cilj prikupljanje higijenskih potrepština za žene i djevojke, trajat će do kraja ovog mjeseca.

Kako bi se život žena u zemljotresima pogođenim područjima Turske i Sirije koliko toliko olakšao, Crveni križ Federacije Bosne i Hercegovine pokrenuo je akciju pod nazivom “NISTE SAME”. Cilj akcije je prikupiti što više osnovnih higijenskih paketa za žene i djevojke.

– Naime, prikupljaju se osnovne higijenske potrepštine, kao što su, sapun, pasta i četkica za zube, šamponi, higijenski ulošci, labelo i dezodoransi u stiku. Svako ko želi može da formira jedan paket u skladu sa svojim mogućnostima – istakla je Fazila Ahmetović, sekretar Crvenog križa Općine Kakanj.

Akcija će trajati do kraja mjeseca marta, a svi oni koji žele da učestvuju svoje pakete podrške ženama i djevojkama u Turskoj i Siriji mogu dostaviti Crvenom križu Kakanj.

– Tokom mjeseca marta, svi koji žele, mogu dostaviti svoje pakete pomoći  u Crveni križu Kakanj u periodu od 8h do 14h sati. Sve što bude prikupljeno, mi ćemo poslati u centralno skladište Crvenog križa Federacije Bosne i Hercegovine – dodala je Fazila.

Naše malo nekome znači mnogo poručuju iz kakanjskog Crvenog križa, te pozivaju građane Općine Kakanj, ali i privredne subjekte da se priključe ovoj humanitarnoj akciji, kako bi njihova podrška stigla do što većeg broja žena i djevojaka u Turskoj i Siriji.

Continue Reading