Connect with us

KAKANJ

INZ i MUP ZDK promovirali Preventivni program ranog otkrivanja promjena na dojkama

08.03.2023.
ntvic.ba (M.K.)

Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona u saradnji sa Institutom za zdravlje i sigurnost hrane Zenica, u okviru projekta “Preventivni program ranog otkrivanja promjena na dojkama” na području ZDK-a, relizovala je dvosatnu akciju podjele promotivnog materijala s ciljem povećanja svijesti kod žena o potrebi redovnih preventivnih pregleda. Akcija je danas realizovana i u Kaknju.

– Odsjek za edukaciju Uprave policije MUP-a ZDK sa INZ-om provodi aktivnosti na promociji zdravlja žene, a tokom današnje akcije, članice Udruženja Mreže policijskih službenica dijelile su promotivne materijale i razgovarale sa ženama koje su ciljna grupa ovog projekta. Promotivni materijal se odnosi na sadržaje o podizanju svijesti o značaju ranog pregleda žena i eventualnog ranog otkrivanja bolesti – izjavila je Tamara Delibašić službenica PS Kakanj.   

Ova akcija danas je istovremeno realizovana u svim općinama i gradovima ZDK s ciljem pružanja podrške promociji odgovornog odnosa prema vlastitom zdravlju, ali, s druge strane, i podršku svima onima koji u ovom trenutku vode borbu s opakim bolestima, koje su u posljednje vrijeme, nažalost, sve češće prisutne u svakodnevnom životu.

Continue Reading