Connect with us

SERVISNE INFORMACIJE

Kolovoz pretežno suh, promet vozila pojačan u gradskim centrima

24.03.2023.
ntvic.ba

Kolovoz je jutros pretežno suh, a promet vozila pojačan u gradskim centrima.Vozačima se preporučuje opreznija vožnja i izbjegavanje rizičnih preticanja. Treba obratiti pažnju na pješake u naseljenim mjestima, kao i na povećan broj biciklista i motocikista, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Zbog sanacije oštećenja na mostu na dionici autoputa A-1 Visoko-Kakanj, saobraćaj je preusmjeren iz vozne u preticajnu traku.

Sanacioni radovi aktuelni su na magistralnom putu Semizovac-Olovo dionici Čevljanovići-Nišići, zbog čega vozila od 8 do 17 sati povremeno saobraćaju jednom trakom.

Sporije zbog radova tokom dana saobraća se na magistralnom putu Jablanica-Mostar  na ulazu u Stolac (iz smjera Mostara), zatim na skretanju za Orahovicu na području Konjica, te na raskrsnici Gornja Kalesija-Sapna.

Na dionici regionalnog puta od mjesta Ravno prema magistralnom putu M-6 (Ljubinje-Trebinje) saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Zbog većeg klizišta na magistralnom putu Foča-Goražde, kod mjesta Filipovići, obustavljen je saobraćaj za teretna vozila.

Na graničnim prelazima zadržavanja putničkih vozila su kratkotrajna.

Continue Reading