Connect with us

KAKANJ

Manifestacija Kakanjski dani i ove godine punudila brojne i raznovrsne sadržaje

01.08.2023.
nt5vic.ba (I.Š.)

Protekle sedmice održana je tradicionalna manifestacija Kakanjski dani koja je punudila brojne kulturno-umjetničke sadržaje, programe za djecu, sportske i koncertne aktivnosti. Defile Rudarske glazbe, članova KUD „Fadil Dogdibegović“ DIKAN i Mažoretkinja, te brojni drugi sadržaji bili su ponuđeni u okviru ove manifestacije, a sve s ciljem da građanke i građani općine Kakanj ali i gosti našeg grada dobiju kvalitetan kulturno-zabavni i sportski sadržaj. Nakon završene manifestacije građane smo pitali o njihovim utiscima.

Brojne aktivnosti i sadržaji manifestacije Kakanjski Dani su iza nas. Kao i prethodnih godina najposjećeniji sadržaji manifestacije bile su koncertne aktivnosti.  

-Sve je bilo super, koncerti su bili baš za sve generacije, od Dženana Lončarevića do Sanela Smole. -Moje iskreno mišljenje je da je to moglo biti i još bolje i posjećenije. Slušali smo razne izvođače, Sanela Smolu i druge i bilo je super. -Fino je bilo i za omladinu i za starije, bila je muzika i drugi sadržaji, bilo je fino. -Baš sam gledao, bilo je paralelno i u Visokom i u Sarajevu su bili oni koncerti, super je ovdje i u Kaknju bilo. -Nisam bio ni na jednom dešavanju. Nije mi se svidjelo. Jedino mi je bio dobar koncert Sanela Smole ali nisam nio u prilici da prisustvujem. Bilo bi bolje da naredne godine bude nešto poput onoga u Visokom, neki su od utisaka naših sugrađana.

Iz Općine Kakanj koja je bila pokrovitelj i ovogodišnje kulturno-sportske manifestacije Kakanjski dani su zadovoljni posjetom građana ponuđenim sadržajima.

-Kakanjski dani nisu isključivo koncerti, Kakanjski dani su cjelokupan koncept u kojem želimo ponuditi prije svega naš domaći sadržaj, naših pojedinaca i grupa iz Kaknja od naše djece do sportskih klubova da pokažemo šta je to što Kakanj ima, a onda da pokažemo i našu gostoprimljivost. Sljedeće godine želimo ovu mnifestaciju podići i za jednu ljestvicu više, kazao je Mirnes Bajtarević, načelnik Općine Kakanj.

U okviru kulturno-sportske manifestacije Kakanjski dani JU Kulturno-sportski centar i Općina Kakanj za grđane i goste Kaknja ponudili su i organizovali brojne sadržaje. Sedmodnevna manifestacija i ovoga ljeta ponudila je brojne koncerte, radionice i zabavne sadržaje za najmlađe, promocije i izložbe, te sportske sadržaje. Sportski događaj, dio manifestacije, postao je i prepoznatljiv brend „Trka za 5“ održat će se u subotu, petog augusta i time će zvanično završiti manifestacija Kakanjski dani 2023.

Continue Reading