Connect with us

ZE-DO KANTON

MUP ZDK: Vijesti 122 za 05.02.2023. godine

06.02.2023.
ntvic.ba

JAVNI RED I MIR

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u sedam slučajeva.

U navedenim događajima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET
Visoko

Dana 05.02.2023. godine, u 18,45 sati, dežurnoj službi Policijske stanice Visoko prijaviljeno je izvršenje krivičnog djela “Teška krađa”, počinjeno u ulici Čekrekčije, u stan, vlasništvo H.J. iz Visokog. Zbog odsustva vlasnika nije poznato da li je bilo otuđenja predmeta. Izvršen uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Visoko, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

Zavidovići

Dana 05.02.2023. godine, u vremenu od 07,00 do 11,50 sati, na pijaci u ulici Radnička, od strane lica M.E. (1998.) iz Zavidovića, izvršena je krađa dvije vreće sa polovnom obućom i odjećom, vlasništvo B.R. iz Zavidovića. Izvršen uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Zavidovići, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

U vremenskom periodu od 03.02. do 05.02.2023. godine, u mjestu Ribnica, izvršeno je krivično djelo “Teška krađa” u vikend kuću, vlasništvo G.B. iz Banovića. Ovom prilikom, otuđena je određena količina alkoholnog pića i hrane. Izvršen uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Zavidovići, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

Tešanj

U vremenskom periodu od 02.05. do 05.02.2023. godine, u mjestu Mračaj, izvršeno je krivično djelo “Teška krađa” u kuću, vlasništvo K.N. iz Tešnja. Ovom prilikom, otuđen je određeni iznos novca novca i zlatni nakit. Izvršen uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Tešanj, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području Zeničko-dobojskog kantona dogodile su se tri saobraćajne nezgode u kojima nije bilo povrijeđenih lica dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

Continue Reading